Wednesday, March 21, 2007

Rocódromo

Ennen Portugaliin tuloani kuvittelin täällä kiipeilyn olevan jokseenkin yhtä suosittua kuin Espanjassa. Tai ainakin suositumpaa kuin Suomessa, ovathan sääolosuhteet täällä kiipeilijälle selvästi suosiollisemmat ja ulkokallioita löytyy mukavasti. Hyvin pian kuitenkin huomasin olevani väärässä. Kiipeilyvarustekaupatkin ovat vähissä ja hinnat Suomen luokkaa, joten varustemäärääkään tuskin täällä tulee huimasti kasvatettua.

Käytyäni jo kaksi kertaa aiemmin rocódromossa, eli sisäkiipeilypaikassa, en vielä ollut kovinkaan ihastunut siihen. Ainoana Lissabonissa kyseinen rocódromo voi toki tarjota täällä jotain, mitä kukaan muu ei voi. Mutta kaupungin ainoalla rocódromolla ei paljon muuta kehuskeltavaa olekaan. Paikan yläköysittelyseinä vaikuttaa aika surkealta, vaikken sitä kokeilemaan olekaan päässyt. Boulderiseinää puolestaan löytyy paikasta ihan kiitettävästi, mutta boulderoinnista sisällä en koskaan ole liiemmin ollut innostunut. (Boulderointi = kiipeilyä matalilla kivillä, kallioilla tai sisäseinillä, niin matalalla että voi hypätä alas loukkaantumatta.)

Eilen kuitenkin sain rocódromolle seuraa tsekkiläisestä Janista, joka on hurahtanut lajiin aivan täysin ja päädyin itsekin liittymään rocódromon jäseneksi koko kevätkaudeksi. Rahaahan ei minulla tietenkään ollut tarpeeksi mukana, joten maksupuoli täytyy hoitaa seuraavalla kerralla..

No comments: