Friday, March 2, 2007

Mamma mia noita italianoja!

Eilisten tupaantuliaisten jälkeen houkutus oli kova jättää aamun ensimmäinen luento väliin, mutta ihme kyllä sain kuin sainkin itseni liikkeelle. Huolimatta siitä että kävin katsastamassa ensin kokonaan väärän rakennuksen, saavuin ajoissa luentosalille vain todetakseni ettei luentosalin ulkopuolella ollut ketään ja salikin oli pimeänä. Informaatio siirretystä tai perutusta luennosta ei ihan kulkenut miulle asti, mikä ei suuremmin ihmetytä ottaen huomioon etten virallisesti ole koko IST:llä. Ilmeisesti on aivan normaalia, etteivät luennot ala vielä ensimmäisellä viikolla.

Annen lähdettyä takaisin Suomeen toissapäivänä, olen ainut vaihto-opiskelija Instituto Superior Técnicossa. Kiertoteiden kautta kuulin kumminkin jo pari päivää ennen Suomesta lähtöäni että Lissaboniin kevääksi opiskelemaan oli lähdössä myös taikissa opiskeleva Hanna. Hanna oli löytänyt kämppäkavereikseen pari italialaista poikaa, ja italialaisten mielestä tupaantuliaiset oli järjestettävä heti kun tavarat on saatu kannettua sisään. Ja niitähän ei vaihto-opiskelijalla paljoa kannettavana ole, joten tupaantuliaiset pidettiin jo eilen. Rauhallisten portugalaisten jälkeen lähinnä italialaisista (ja espanjalaisista) koostuva joukko oli suorastaan hengästyttävää kuunneltavaa.

Tänään myös kävin yliopistolla capoeira tunnilla. Nettisivuilta löytyy kiva kuva 10 hengen ryhmästä harjoittelemassa IST:n päärakennuksen edustalla, mutta ryhmä vaan on tähän päivään mennessä ehtinyt kutistumaan kolmipäiseksi..

No comments: