Sunday, March 25, 2007

Portinho da Arrábida

Vihdoin saatu ensikosketus Portugalin kallioihin! Viime viikonloppuna flussa vielä pakotti ottamaan rauhallisesti, mutta nyt vihdoin tummia pilviäkin uhmaten päätettiin lähteä Vipen kanssa iltapäiväksi Setúbalin lähelle kallioille.

Vaikka sunnuntaiaamun lähtö venähtikin taas pitkälle iltapäivään, päästiin lopulta myös kiipeämään. Tsekkiläiset Jan ja Peter olivat lähteneet ajelemaan jo perjantai-iltana ja koukkasivat meidät vielä sunnuntai iltapäiväksi mukaan Setúbalin asemalta.

Kalkkikivikalliot hämmensivät hieman ensi alkuun, mutta eiköhän tässä kevään aikana ennätä niihinkin saada kunnolla tuntumaa.




Jan liidaamassa.



Ensimmäistä nousua odotellessa.


Vipe vuorossa.


Hienot näköalat.


Vipe liidaa "Speady Gonzales:ia".


..muttei vielä tarpeeksi nopeasti.


Vasta aloittanut Peter kiipeää yhtä hyvin kuin minä. Olisikohan pitänyt myös harrastaa kajakkipooloa...


Yritystä löytyy, muttei tarpeeksi voimaa ja taitoa. :)


Tiivistä tunnelmaa topissa.


Laskeutuminen puusta.



2 comments:

Anonymous said...

Hee, arvasinhan että tänne tulis kiipeilykuvia! Kade oon. Piti lähteä viikonloppuna Kustaviin kiipiämismeinigeissä, mutta räntää on luvassa joten se kait siitä sitten.

Mikäs on Iberian niemimaan kallioiden topokirjatilanne Lissabonissa? Ja mites kesäreissun aikatauluhommat? Pitäis kai alkaa pikkuhiljaa suunnittelemaan...

Jaana said...

Joo, kiipeilykuvia päivittelen lisääkin.. Tähän mennessä kun Portugalin matkustelut on rajoittuneet lähialueiden kiipeilykallioihin.

Vaikuttaisi siltä, että kiipeilykallioita on täällä ihan mukavasti, mutta kovin monien eri kansien väliin maan topoja ei ole painettu.. Topokirja vielä siis vähän hakusessa.