Thursday, March 1, 2007

Alku aina...

Päätin käyttää viikon ennen virallisten papereiden hoitamista tehokkaasti hyväkseni, ja aloittaa saman tien eilen illalla valitsemillani kursseilla käynnin. Aamun ensimmäinen, ”Modelação ambiental” luento jäi hyvästä yrityksestä huolimatta väliin, koska syödessäni aamupalaa huomasin laittaneeni herätyskellon soimaan tuntia liian myöhään, ja luennon jo alkaneen.

Seuraavalle tunnille onnistuin saapumaan ajoissa. Koska tarkoitukseni oli ottaa kursseihini hieman ”liukumavaraa” (neljästä on hyvin varaa tiputtaa yksi pois kevään kuluessa, jos ”työmäärä” alkaa rasittaa..), päädyin valitsemaan myös kurssin ”Microbiologia”. Luennot näyttäisivät kestävän täällä normaalisti vain tunnin aiheesta kerrallaan (50 min), minkä ajan kielellisesti rajoittuneenakin jaksaa hyvin keskittyä. Yllätyksekseni huomasin pysyväni jotenkuten aiheessa mukana, huolimatta siitä että opetus oli pelkästään portugaliksi. Asiaa kyllä auttoi kovasti slaidi esitys, portugali kun kirjoitettuna muistuttaa hyvin paljon espanjaa.

Lissabonin elektronisen matkakortin hakemuksenkin sain saman tien toimitettua, kiitos siitä erään italialaisen vaihto-oppilaan (jonka nimen tietenkin jo unohdin), joka opasti lähimpään valokuvaamoon ja sieltä matkakorttihakemuksen jättöpisteelle. Aitona italianona tämä poika ei tietenkään puhunut kuin ”muutaman” sanan englantia, joten kommunikointi hoitui sekoittamalla sujuvasti neljää kieltä yhteen; englantia, portugalia, italiaa ja espanjaa.

No comments: