Wednesday, June 13, 2007

Marsseja, sardiineja ja olutta

Katolilaisessa maassa kun ollaan, pyhimyksiä riittää joka lähtöön. Tänään on São Antonion päivä (Santo Antônio de Lisboa, Santo Antônio de Pádua tai ihan vain näin suomalaisittain Antonius Padovalainen). Kyseinen pyhäksi julistettu mies oli alkujaan Lissabonista ja tästä syystä nykyisin myös Portugalin ja eteenkin Lissabonin suojelija.

12. kesäkuuta illan traditioksi on muodostunut eri kaupunginosien marssit Avenida da Libertadella ja illan juhlien jatkuminen vanhassa Alfaman kaupunginosassa aamuun asti. Marssit eivät tehneet suurempaa vaikutusta, mutta katujuhla on aina katujuhla ja huolimatta liikkumisen hitaudesta Alfaman ihmisiä pullollaan olevilla kaduilla oli tunnelmaa. Kameran jätin kotia, koska unohdin ladata paristot, joten kiitos kuvista kuuluu tsekkiläiselle Tomasille.

Niin ja ne sardiinit. Grillissä kypsennetyt kokonaiset sardiinit (yleensä kuivan ja mauttoman leivän välissä tarjoiltuna) kuuluvat kuulemma olennaisena osana São Antonion päivän juhlintaan.


Marssia Avenidalla.

Ja ihmisiä seuraamassa marsseja.


Ihmisvilinää Alfamassa. Sillä kadulla, missä 28 trami kulkee. Ei Alfamassa katujen nimillä mitään tee, suurinta osaa ei kumminkaan ole kirjoitettu karttaan.


Kaikenlaisia herkkuja myynnissä kaduilla. Osa 1.


Ja osa 2.



Yksityiset grillibileet takapihalla. Tai etupihalla.


Lähdin viettämään iltaa tsekkiläisten kanssa, ja lopulta porukassa oli ainakin puoli labraa poikien työpaikalta. ..Ai miten niin näyttävät insinööreiltä?

No comments: