Sunday, June 24, 2007

San Juan Cangas:issa 22.-24.6

Juhannus viikonloppua, näin espanjalaisittain ihan vaan San Juan:ia, lähdin viettämään Pohjois-Espanjassa Galisiassa sijaitsevaan kylään Cangas:iin. Tsekkiläinen kaveri Petr on intohimoinen kajakkipoolon (tai kanoottipoolo, miten nyt suomeksi liekään) pelaaja, ja tätä kautta ajautunut pelailemaan myös espanjalaisten kanssa. Puhetta oli, jos turnaukseen lähtiessä autossa on tilaa, niin mielelläni lähden katselemaan Espanjan periferioita jonkun kerran.

Samalla tuli hieman harjoitusta tulevan kesän varalle; matkaa kertyi kutakuinkin 500 km suuntaansa, joten takamustaan sai hieman puuduttaa autossa.

Ensimmäinen yö nukuttiin hylätyn kirkon pihassa. Yön pimeydessä paikka vaikutti hieman karmivalta, mutta rauhalliselta.

Valoisalla saimme kuitenkin nähdä kuinka kauniiseen paikkaan olimme summamutikassa törmänneet.

Aamupäivällä tutustuin kylään, jonka parasta antia olivat pienet rannat.

Lokkien juhlaa. Lissabonissa olen ihmetellyt, missä ovat kaikki lokit, kun kaupungilla näkyy lähinnä vain puluja. Toisin oli Cangas:issa.

Kajakkipoolo matsista.

Sain parin päivän pikakurssin pelin hienouksiin.

Romukasa rannalla.

Illemmalla selvisi rojukasan käyttötarkoitus. San Juan:ia juhlitaan kokoin myös Espanjassa. Pitkin rantaa ihmiset olivat väsänneet pienempiä ja suurempia kokkoja, joihin tuntui kelpaavan miltei mikä tahansa polttoaineeksi. Koko kylän yllä leijuikin kohtalaisen tiheä savu koko yön.

Juhannusfestaritkaan eivät jääneet tänä vuonna kokematta. Paikalliset bändit vain eivät olleet erityisen hyviä. Aurinkorasvankin onnistuin unohtamaan kotia, josta tuloksena kuvassa näkyvä nenä ja myöhemmin koko naama.

Petr espanjalaisen joukkueensa kanssa ryhmäkuvassa, plus valmentaja (kyllä, se ainoa naispuolinen), plus ylimääräinen pää.

No comments: