Tuesday, June 12, 2007

Äiti ja iskä 7.-12.6


Jos välillä vaikuttaa etten tee täällä mitään muuta kuin kiipeä, tai ainakaan kirjoita mistään muusta, niin nyt ei sitten käyty kalliota lähelläkään. Äiti ja iskä saapuivat to iltana Lissaboniin ja viettivät täällä vajaa viisi vuorokautta. Loma oli toivottavasti miellyttävä, ainakin miun mielestä ehtivät nähdä aika hyvän siivun kaupunkia käytettyyn aikaan nähden.

Miekin pääsin tutustumaan Lissabonin ravintoloihin paremmin, kun tapanani ei yleensä ole ulkona paljoa syödä. Kasvisvaihtoehdot ovat täällä ravintoloissa täysin nollassa, ellei sitten mene erityiseen kasvisravintolaan, joten kalaa on sitten tullut syötyä viiden päivän ajan ahkerasti.

Mitä nyt ravintolaruuan ja opiskelijaruokaloiden ruuan perustella voi sanoa, niin portugalilainen ruoka on hyvin yksinkertaisesti valmistettua konstailematonta ruokaa, joka silti on hyvin maukasta. Pitkää miinusta annan kasvisruokien puutteen lisäksi suolan käytölle. Syödessä tulee hirvittävä jano ja yleensä vatsan jo täytyttyä viimeisiä paloja ei enää tekisi mieli laittaa suuhun suolamäärän takia. Eksessiivisen suolan käytön vastapainoksi muita mausteita portugalilainen keittiö ei sitten tunnukaan tietävän, kauppojenkin maustevalikoimat ovat yleensä todella suppeat ja usein aivan olemattomat.


Jardim da Estrela -puistossa kahvilla.


Sunnuntaikävelyä Sintrassa. Kaupan olisi vanhoja ja upeita taloja, joskaan aivan remontoimatta ei taitaisi asumaan päästä.



Maurilaisia mosaiikkeja Sintrassa.


Sintran vanhan osan katukuvaa ja taustalla ylhäällä "Castelo dos Mouros".


Yksi Sintran palatseista, "Palacio Nacional de Sintra".


Palatsin sisällä oli ihastuttavia ahtaita kierreportaita.


Ja toiset kiviset.


Vanhoja koristeellisia huonekaluja.


Ja upeita mosaiikeja ja koristeellisia kattoja.


Saman huoneen kattoa tarkemmin


Sintrasta jatkoimme rallikuskin ajamalla bussilla rannikolle.


"Cabo da Roca", Euroopan läntisin piste.

No comments: